En spennende skolehverdag

...for store og for små

På Rukkedalen Friskole prøver vi å involvere elevene i bygda gjennom spennende aktiviteter i nærmiljøet. Noen ganger går også turen over både kommune-, fylkes- og til og med landegrenser, og på denne siden kan dere lese mer om disse, samt se et lite utdrag av bildene som tas underveis.

lausdans rukkedalen friskole

Lausdans

Vi har hatt besøk av Martin Myhr. Alle fikk prøvd å være "leug og mjuk", med lausdans og moro. Alle prøvde å "tre nåla", og noen prøvde å sparke hatten og ta nakkesprett.

"Morsomste gymtimen vi har hatt i år!" 

skidag på Natten - Nesbyen Alpinsenter - for Rukkedalen Friskole

Natten

En flott lekegrind bare et steinkast unna. Ungene får prøvd seg etter ferdighetsnivå og for de største - og tøffeste - har det blitt noen luftige svev, med forskjellige tricks i "Parken". Så lenge det er snø er dette en årlig utflukt.

17. mai - barnas dag - barnetog - rukkedalen friskole

17. mai

Barnas dag! 

fjelltur med Rukkedalen friskola - Liaset til Øyvann

Fjelltur

Flott natur omgir den lille skolen vår, og det setter vi stor pris på.

Sauesank

Sauesank

De elevene som er med i sauefjøset om våren, får være med på sauesank høsten etter. Da er det morsomt å se om noen klarer å finne igjen "sitt eget lam". Sauesank er en fin naturopplevelse, og elevene får et innblikk i hvor vanskelig det kan være å finne igjen alle dyrene.

aksjonskveld på rukkedalen friskole

Aksjonskveld

Hvert år har vi aksjonskveld i oktober, der vi samler inn penger til tv-aksjonen. I forkant lærer vi litt om hva pengene går til, lager elevarbeider som vi selger denne kvelden og øver inn litt kort underholdning. På kvelden samler vi inn penger på salg av elevarbeider, kakesalg, basar og kakelotteri. Givergleden pleier å være stor denne kvelden.

Uteskole

1.-4. klasse bruker en del tid ute gjennom skoleåret. Her kan det være ulike temaer de jobber med i et annet miljø enn det vanlige klasseromsmiljøet. Det kan være uteskolematematikk, eller kunst og håndverk og naturfag, som her på bildet da elevene lagde naturbilder.

Leirskole i Sognefjorden, Balestrand

Leirskole